Golvslipning Stockholm

Välj oss för en professionell golvslipning

Hur viktig är egentligen golvet för hur din bostad upplevs? Vi kan säga att golven har en avgörande påverkan på dina besökares intryck - och på hur du själv trivs i bostaden. Golvet utgör den största ytan att jobba med. Det spelar ingen roll vilka möbler du har, hur du placerar dem eller vilken färg du har på väggarna - om ditt golv är slitet och nött kommer det att synas.

Att golvet slits är inget ovanligt. Faktum är att golvet är det ytskikt som utsätts för mest påfrestning - särskilt i vardagen. Du går på det, tappar saker, spiller, flyttar tunga möbler, stolar repas ytan, barnen leker på golvet, smuts och vatten hamnar på ytan och så vidare - allt detta gör att ett trägolv nöts och blir fulare med tiden.

Om du vill ha ett felfritt och snyggt golv igen, kontakta oss för dammfri golvslipning. Vi kan återställa ditt golv till sin forna glans utan att skapa en massa damm och obehag. Ta kontakt med oss idag och ge ditt golv en välförtjänt makeover!


Södermalms måleri och golv golvslipning Stockholm

Fördelar med en golvslipning

Nya golv? I absoluta nödfall, skulle vi säga. Tyvärr ser man att många privatpersoner direkt köper nya golv för en hög kostnad så fort de märker att de befintliga golven inte lever upp till de estetiska krav man ställer. Det första steget man ska ta är att istället kontakta oss för att undersöka möjligheterna till en golvslipning. Golvslipning har extremt många fördelar, men tyvärr så är det också ett bortglömt alternativ som många inte ens tänker på. Det vill vi ändra på! Här nedan följer därför några av de fördelar som finns med att välja en golvslipning snarare än att investera dyrt i ett nytt golv:

 • Billigare

  Jämför man en golvslipning och kostnaden för en sådan med att köpa nya golv så skiljer det många härliga tusenlappar som du kan göra någonting bättre för. Dessutom är tjänsten också inkluderad i Rot - något som innebär att du som privatperson kan dra av 30% av den totala arbetskostnaden.

 • Bättre resultat

  I många fall så är ett gammalt golv inlagt med ett unikt hantverk. Golvet i sig är snyggt, patinerat och unikt - det är bara det översta lagret som inte längre tilltalar ögat. Genom att slipa bort detta så plockar man återigen fram den inneboende skönheten; något som ytterligare förstärks genom en ytbehandling där exempelvis olja ger värme och lack kan ge det där extra lilla skyddet. Ditt gamla golv har dessutom satt sig och ligger stabilt. Ett nytt golv kräver många år innan det sätter sig och skaffar sig en egen personlighet. Nya golv känns alltid kalla och främmande i början.

 • Miljövänligt

  Ett stort plus med att välja en golvslipning är att du gör miljön en tjänst. En stor anledning till klimathotet är att vi idag lever i ett slit-och-släng-samhälle där vi köper billigare grejer av sämre kvalitet - och byter dessa då de går sönder. Nya golv är inget undantag från detta. Genom att slipa golven så tar du tillvara på någonting befintligt och förädlar detta. enligt nya direktiv från EU så är återbruk något vi måste börja förhålla oss till. Få saker är lika bra exempel på detta som en golvslipning.

 • Dammfri slipning

  En golvslipning förr innebar att man också hittade slipdamm i varenda låda och vrå i bostaden. Med de nya, moderna maskinerna sugs dammet upp direkt och det enda som krävs är att man stänger dörren till det rum där golven ska slipas. Vi erbjuder dammfri golvslipning och mindre bekymmer för dig som beställare!

 • Pigmentering

  Du kanske vill testa en ny färg på golvet? Det går att blanda i färg i ytbehandlingen och skapa ett helt nytt uttryck i hemmet genom detta. Vi har lång vana av detta och hjälper dig gärna med goda råd, tips och inspirerande bilder från tidigare jobb. Det är ett effektivt sätt att helt byta skepnad på ett rum - men det kräver också kunskap och erfarenhet.

 • Rätt ytbehandling

  Ytbehandlingen som appliceras efter avslutad golvslipning är det som fungerar som pricken över I:et. Genom att välja olja så kan du skapa ett varmt, levande rum. Genom att välja lack så får du mer glans - och ett bättre skydd för golvet. Detta medan exempelvis hårdvax fungerar som ett alternativ mittemellan båda dessa.

  Det är viktigt att man även tänker på skydd kontra slitage i samband med att man väljer ytbehandling. Olja passar ofta bättre i vardagsrum där slitaget är mindre än i exempelvis köket och barnrummet. Där blir lack eller hårdvax bättre alternativ.
Gamla golv blir som nya